Pyropane getest als horizontale dakbeglazing EW30

Brandtest Pyropane horizontaal EW30 staal lessenaar Brandwerende dakbeglazing die gedurende minimaal 30 minuten de brand tegenhoudt: er is de laatste tijd steeds meer vraag naar. AGC Glass testte onlangs bij geaccrediteerd laboratorium Peutz in Molenhoek of haar glassoort Pyropane aan deze norm voldeed. En met succes! Daarbij opgeteld het heldere doorzicht, de identieke uitstraling in vergelijking met andere beglazingen én een goede bescherming tegen wind, water, zon, kou en UV-straling, maken Pyropane tot het perfecte glas voor gebruik als o.a. dakbeglazing.  

Voorafgaand aan de test werd er een horizontale opstelling gebouwd met het Pyropane glas in een constructie, een specifieke vraag van dakbeglazingspecialist Brakel Atmos. Joris van der Vleuten, AGC Glass: “Pyropane is opgebouwd uit een 8 mm geharde brandwerende buitenruit en een gelaagde 66.2 binnenruit. De binnenruit bezwijkt bij brand na zo’n vijf minuten en dan neemt de brandweerkaatsende buitenruit het over. Uit de test is gebleken dat Pyropane langer dan 30 minuten weerstand biedt. We zijn erg blij met dit resultaat. Het bewijst dat Pyropane voldoet aan de wettelijke eisen voor brandwerend glas en dus prima toegepast kan worden als brandwerende dakbeglazing en in een maximale afmeting van 976 x 2782 mm.”

Optimale bescherming en doorzichtig

Naast de huidige positieve testresultaten, bezit Pyropane ook nog een aantal andere eigenschappen die het uitstekend bruikbaar maken voor uiteenlopende toepassingen. Joris: “Pyropane heeft veelal dezelfde eigenschappen en opbouw als andere glassoorten. Het is licht van gewicht, het houdt kou, warmte, UV-straling en water tegen en is incidenteel beloopbaar. Het glas kan dus gebruikt worden als buitenbeglazing en nu dus ook in horizontale opstellingen.”

Geslaagde test

Jan-Willem Hermans, Brakel Atmos: “Om te voldoen aan de veiligheidswetgeving, zijn we verplicht om brandwerend glas in elke specifieke situatie te testen. We zijn ontzettend blij dat AGC Glass deze test samen met ons heeft willen doen. We zijn erg tevreden met het slagen van de test en dat we nu met alle vertrouwen Pyropane kunnen inzetten voor onze bouwprojecten.”